Banden Service

Wanneer moeten de autobanden verwisseld worden?

De banden onder uw auto slijten niet gelijkmatig. Bij de meeste personenauto’s slijten de banden op de aangedreven as sneller. Door het wisselen van voor naar achter slijten de banden gelijkmatig. Dit verhoogt uw veiligheid en zorgt voor een betere wegligging. Wij balanceren na elke wissel uw banden voor maximaal rijcomfort.

Waarom is autobanden wisselen zo belangrijk?

Slijtage aan banden kan gevaarlijke situaties opleveren op de weg. Tijdens onverwachte en lastige momenten, zoals noodstops of scherpe bochten, bieden ongelijkmatig gesleten banden minder grip. Vooral op natte ondergronden moet u dan oppassen. De achterkant van uw auto zal dan sneller wegglijden dan de voorkant. Door minder versleten banden op de achteras te monteren, heeft u een betere wegligging.

Wanneer mag ik niet meer rijden op een band?

Als de profieldiepte van uw band minder dan 1,6 millimeter is, moet deze vervangen worden. Dat is de wettelijke minimale profieldiepte voor alle zomerbanden, winterbanden en all season banden in Europa.

Wij adviseren u echter uw banden bij uiterlijk 2 millimeter te vervangen. Wij meten altijd de profieldiepte voordat we wisselen. Is deze onvoldoende, dan zullen wij de band vervangen.

U kunt zelf ook uw banden eenvoudig controleren met een profielmeter. Hebt u geen profielmeter? Dan kunt u uw profieldiepte ook meten met een euromuntstuk. Plaats deze in een van de inkepingen in uw band. Ziet u nog een stukje van de rand van het muntstuk? Dan is uw band aan vervanging toe.

Wanneer autobanden vervangen?

Profieldiepte van minimaal 2 mm bij zomerbanden

Profieldiepte van minimaal 4 mm bij winterbanden

Maart/april: tijd voor zomerbanden

Oktober/november: tijd voor winterbanden

Bij Slijtage, uitdroging of beschadigingen aan uw banden

Uiterlijke conditie van de hoofdcomponenten