Airco Service

Airco service –  bijvullen in Zoetermeer

Ons advies is om minstens 2 keer per jaar, of elke 15.000 km, uw airconditioning te laten controleren, zodat u in de zomermaanden koel kunt blijven.

Tips voor langere levensduur airco

Jaarlijks onderhoud van uw airco en het tijdig laten vullen van de airco is noodzakelijk voor een goedwerkend systeem. Maar wist u dat u zelf ook dingen kunt doen om de levensduur van uw airco te verlengen?

  • Zet uw airco wekelijks circa 10 minuten aan, ook ’s winters, het voorkomt luchtjes en lekkages
  • Zet de airco uit 10 minuten voordat u de motor afzet, dat voorkomt condensvorming en daarmee schimmel en luchtjes
  • Koel bij warmte de auto eerst door ramen en deuren open te zetten en zet vervolgens pas de airco aan.
  • Doe de airco uit als de temperatuur goed is, dit is beter voor het milieu.

Veelgestelde vragen over “Airco Service Beurt”

Het verschil met de temperatuur buiten is bij voorkeur niet groter dan zes graden. De overgang tussen buiten en binnen is anders te groot. Dit kan verkoudheden veroorzaken. Bij climate control hoeft u zelf uiteraard niets in te stellen.

De airco doet het hele jaar door zijn werk. In de zomer zorgt de airco voor koele, frisse lucht in uw auto. Heeft het gevroren en zijn de ruiten beslagen, dan zorgt het voor goed ontwasemde autoruiten. Er zijn ook periodes waarin de airco minder gebruikt wordt. Het is dan belangrijk om het aircosysteem toch wekelijks tien minuten te laten draaien om nare geurtjes te voor komen.

De airco in uw auto zorgt ervoor dat warme (buiten)lucht gekoeld wordt. De airco is een gesloten systeem dat koudemiddel rondpompt.

Een airco die aanstaat, heeft veel invloed op het brandstofverbruik. Niet voor niets worden airco’s in de volksmond ook wel ‘brandstofslurpers’ genoemd. Het is wel zo dat dit minder het geval is met de moderne generatie aircosystemen die veel efficiënter werken. Daarbij is er ook nog verschil tussen een handmatige airco die u zelf instelt en een volautomatische airco.

Om de koelcapaciteit van de airco op peil te houden, raden we u aan om twee keer per jaar de airconditioning van uw auto te laten controleren. Eén keer in de twee jaar adviseren we u de airco te laten reinigen.

Airco is een systeem wat er voor zorgt dat u het met warme dagen lekker koel kunt houden in de auto. Behalve dat is de airco ook met de koude dagen makkelijk. Het ontwasemen van de autoruit gaat veel sneller met goed werkende airco dan met de verwarming. Ontwasemd uw autoruit slecht? Laat dan uw airconditioning controleren.

Het airconditioning systeem van uw auto kan na verloop van tijd rare geluiden gaan maken. Als u dat hoort, raden we u aan zo snel mogelijk uw airco te laten controleren.

De airconditioning bevat een koudemiddel dat kan lekken of verdampen. Doordat er lekkage kan zijn langs de rubbers van de koudemiddel kan deze gas afnemen met 5% tot 10% per jaar. Het gevolg hiervan is dat er drukverlies optreedt. Hierdoor kan de airco in uw auto minder koude/koele lucht afgeven.

Controleerpunten

Werking controleren van het AC-systeem

Druk en temperatuursverhoudingen controleren

Uitblaastemperatuur in de auto

Lekdichtheid van het systeem

V-snaarspanning van de compressoraandrijving

Uiterlijke conditie van de hoofdcomponenten